12 Kasım 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

MALZEMELER


  • 1 kilo pırasa
  • 2 adet havuç (ben koymayı unuttum siz koyun:)
  • 1 avuç pirinç
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Anneciğimin konserve domatesinden 3-4 yemek kaşığı (yoksa 1 yemek kaşığı salça)

HAZIRLANIŞI

  Tencereye zeytinyağ eklenir. Doğranan pırasalar da (istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz) tencereye ilave edilir. Benim almayı unuttuğum havuçları da bu esnada ekleyin gitsin. Her şeyi çiğden yapıyoruz. Domates ya da salçanız da eklendikten sonra kendi suyuyla sararana kadar kısık ateşte pişirilir. Sarardıktan sonra yıkanan pirinçler ve limon tuzu ilave edilir. Üzerini geçecek kadar sıcak su da ilave ettikten sonra pirinçler  pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.. Kışın bol bol yenecek yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin