4 Ocak 2015 Pazar

RED VELVET CUPCAKE (KIRMIZI KADİFE KEKLER)

MALZEMELER

KEK İÇİN; (6 adet)
  • 4,5 tepeleme kaşığı un
  • 2,5 çay kaşığı kakao
  • Bir çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 40 gr. tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Kırmızı gıda boyası
BUTTERCREAM;
  • 200gr. pudra şekeri
  • Oda sıcaklığında 125gr. tereyağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1/2 tatlı kaşığı limon özütü (istenen aroma)
  • Yeşil jel gıda boyası (istenen renk)

HAZIRLANIŞI

         Fırın 175 dereceye ayarlanır. Sütün içine limon suyunu ekleyip sütün kesilmesi için 15dk. bekleyin. Un, kakao ve tuzu eleyerek bir kaba ekleyin. Başka bir kapta tereyağını mikserle eriyene kadar çırpın. Toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtayı ilave edin ve çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Kesilmiş sütün içine kırmızı gıda boyasını ekleyip karıştırın. Tereyağ karışımına unlu karışımın yarısını, sütlü karışımın yarısını ekleyip çırpmaya devam edin. Sonra geriye kalanları ekleyip çırpın. Bir kaseye karbonatı ekleyin üzerine sirkeyi dökün. Kabardıktan sonra kek karışımına ilave edip karıştırın. Cupcake kalıplarına 2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 20dk. pişirin. Turbo ayarı çalıştırmayın.

           Kreması için;
           Tüm malzemeleri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kıvamı koyu ise süt ekleyebilirsiniz. Kullanmadan önce biraz buzdolabında bekletebilirsiniz.
  
   
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin