7 Kasım 2013 Perşembe

ISPANAKLI BÖREK

MALZEMELER


  • 1 kilo ıspanak
  • 5 adet hazır yufka
  • 7 adet yumurta
  • 2 adet soğan
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Çörek otu (arzuya göre)   

HAZIRLANIŞI


Ispanaklar doğranıp iyice yıkadıktan sonra tencereye alınır. Yemeklik doğranan soğanlar üstüne eklenir ve ıspanaklar biraz ölene kadar pişirilir. Ispanağın suyu süzülür. Başka bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ üzerine 3 adet yumurta kırılır. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber eklenir. İyice pişene kadar karıştırılır. Hazırlanan yumurta ıspanağın içine karıştırılır. Bir kapta yoğurt, 4 yumurta ve sıvı yağ iyice çırpılır. Yağlanan tepsiye kenarları dışarı sarkacak şekilde yufka yerleştirilir. Üstüne hazırlanan sos sürülür. Üstüne bir adet daha yufka ortayı dolduracak şekilde yerleştirilir ve tekrar sosu sürülür. Yufkaların üstüne ıspanak içinin yarısı eklenir. Üstüne bir kat daha yufka yerleştirilir. Sosu sürülür ve kalan iç eklenir. Üste bir yufka daha serilip en alttaki yufkanın kenarlı üste katlanır. Bir yufkanın yarısı kopartılıp en üste düzgünce yerleştirildikten sonra kalan sos üstüne dökülür. Arzuya göre çörek otu serpilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin