9 Mart 2014 Pazar

PORTEKİZ USULÜ TAVUK

MALZEMELER


  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım dilim acı chilli biberi (isteğe göre)
  • 1 adet yeşil biber (acı olması tercihtir)
  • Pul biber
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 bardak ılık süt
  • Tuz

HAZIRLANIŞI;


     Tavuk göğüsleri yıkanıp suları iyice süzülür. Yağsız ızgara tavasında, tava iyice ısındıktan sonra tavuklar arkalı önlü pişirilir. Servis tabağına alınır. Vok tavada ince ince julyen doğranan biberler sotelenir. Bu esnada bir sos tenceresinde  tereyağ eritilir. Üzerine un eklenir. Sütlü kahve rengi alana kadar kavrulur. Ilık süt yavaş yavaş eklenir. Eklenirken çırpılmaya devam edillir. Tuz ilave edilir (yaklaşık bir tatlı kaşığı). Kıvam alana kadar çırpılır. Fokurdadıktan sonra kısık ateşte bir iki dakika daha pişirilir. Altı kapatılır. Sotelenen biberlerin üzerine beşamel sos eklenir. İyice karıştırılır. Sosumuzun acı olması gerekmektedir. Baharatları ilave edilir. Tavukların üzerine pay edilir. Yanına patates püresiyle servis edilebilir. 

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin