9 Kasım 2013 Cumartesi

ISPANAKLI TUZLU KEK

MALZEMELER

  • 3 adet yuımurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un (Elenmiş olacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 su bardağı doğranmış ıspanak yaprağı
  • 1 Çay bardağı küp küp doğranmış beyaz peynir
  • 1 çay bardağı küp küp doğranmış kaşar peynir
  • 1 çay bardağı doğranmış dereotu

HAZIRLANIŞI

        3 adet yumurta ve yağı, 1su bardağı sütü derince bir kapta çırpın. 2 su bardağı una 3 yemek kaşığı un daha ilave edip eleyin ve karışıma azar azar katarken 1 paket kabartma tozunu ve tuzu da ilave edin. 1 su bardağı doğranmış ıspanak yaprağı, beyaz peynir ve kaşar peynirini; dere otunu hamura karıştırın. kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Biraz bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin