12 Kasım 2013 Salı

TAVUK SUYU ÇORBA

MALZEMELER


  • 3 adet tavuk göğsü 
  • Maydanoz
  • 1.5 litre su (diyorum ama ben genelde göz kararı yapıyorum yemekleri)
  • Zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
      Terbiyesi için;
  • 1 yumurta
  • 1 limon

HAZIRLANIŞI

     Tavuklar haşlanır. Süzüldükten sonra tiftik tiktik parçalanır. Tencereye zeytinyağ ve un koyularak, kavrulur.Üzerine tavuklar eklenir ve sıcak su ilave edilir. Bir kasede yumurta ve limon çırpılır. Çorbada kesilmesin diye içine çorbanın içinden su alınarak kaseye eklenir. Terbiye tencereye dökülür. Kaynadıktan sonra bir avuç maydanoz kıyılarak eklenir. Kısık ateşte bir süre daha kaynatılır. Afiyet olsun...Şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin