MALZEMELER
- 3 adet tavuk göğsü
- Maydanoz
- 1.5 litre su (diyorum ama ben genelde göz kararı yapıyorum yemekleri)
- Zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1 yumurta
- 1 limon
HAZIRLANIŞI
Tavuklar haşlanır. Süzüldükten sonra tiftik tiktik parçalanır. Tencereye zeytinyağ ve un koyularak, kavrulur.Üzerine tavuklar eklenir ve sıcak su ilave edilir. Bir kasede yumurta ve limon çırpılır. Çorbada kesilmesin diye içine çorbanın içinden su alınarak kaseye eklenir. Terbiye tencereye dökülür. Kaynadıktan sonra bir avuç maydanoz kıyılarak eklenir. Kısık ateşte bir süre daha kaynatılır. Afiyet olsun...Şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder