4 Ocak 2015 Pazar

YILBAŞI MASALI

    Bir kadın varmış evde boş boş otururken canı sıkılmış ve sürekli kendine yapacak yeni işler çıkarmış. Aslında işi gücü de varmış hevesini kırmışlar o da lanet etmiş, kısmet bu işler demiş. Evini çok severmiş ama  bir şeyler sürekli onu dürtermiş :) Küçükken de böyleymiş hep ev kuşuymuş ama evler de dar gelirmiş. Güzel olsun yaşadığı yer diye devamlı üretmiş. Gel zaman git zaman kendi evi olmuş. Öyle çok titiz temiz değilmiş ama kocası pek önem verirmiş böyle şeylere, o mutlu olsun diye araya sıkıştırırmış temizlik işlerini de. Eli pek lezzetli pek bir hamaratmış bu kızcağızın. Ne yapsa kapış yenir; elini neye sürse hakkından hemencik gelirmiş. Hele misafir kelimesini duyduğu an yerinde duramaz ne pişireceğini edeceğini bilemez hale gelirmiş. Evine gelenlere dünyaları sermek istermiş. Yine böyle günlerden birinde bir sene geçmiş ve yeni yıl gelmiş çatmış. Bu seneki planı güzel bir yılbaşı sofrası kurmakmış. O listesini yapmış her yere yazmış, çizmiş; düşünmüş, gezmiş. En çok kayınpederciği için düşünmüş çoğu şeyi. Şöyle gelinlik gösterecekmiş. Ama kayınpederi onları ekmiş (bu başka acılı hikayesi anlatırım bir ara hatırlatın)

      Öksüz gibi kalmışlar karı koca yanlarında bir kardeşleri varmış Allah'tan. Ama onlar hep ikilermiş zaten ikiyken bir olmuşlar hep. Birliklerini sevdikleriyle paylaşmayı sevmişler. Onlarla büyütmek istemişler aşklarını. Aralarında değişik bir iletişim varmış hiç kimse üzemezmiş onları. Hayatları boyunca iki kişi bile kalsalar hiç bir zaman yalnızlık hissetmezlermiş.

       Onlar birbirlerini seve dursun biz bu gelin kızın yılbaşında yaptıklarına geçelim. Sonuçta bu bir yemek blogu aşk hikayeleri değil :D Tam 3 gün uğraşmış hazırlıklar için. Evini bir gün temizlemese toz basarmış. Yeni yıldan en çok toz olmayan ev dilemiş :) İlk gününü etrafı temizlemekle alışveriş yapmakla geçirmiş. İkinci gününde hindisini güzel soslamış paketlemiş atmış buzdolabına. Tatlılarını ve masasını bir gün önceden hazır etmiş. Son gün kalkmış hindisini vermiş fırına. Yemeklerini hazırlamış. İç pilavını yapmış. Kendisi de süslenmiş. Sofrasını kurmuş. Ne yenmiş, ne yenmiş. O kadar çok yenmiş ki 2014'ü 2015'e bağlayan gece 00:00 ı görüp koltukta uyuyakalmışlar :)

Fotoğraflarıyla tarifleri de vereyim size de bir sene sonrası için fikir olsun.
Öptüm
Afiyet olsun :)



    GECENİN MENÜSÜ

      Tariflere linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz. 2015 dilediğiniz gibi geçsin. İyi yıllar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin