14 Kasım 2013 Perşembe

KABAK-BİBER DOLMASI

MALZEMELER


  • 3 adet kabak
  • 6 adet dolmalık biber
  • 300gr kıyma
  • 2 adet domates (ben yine konserve domateslerden kullandım)
  • 1adet soğan
  • 1 avuç pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

   Kabaklar ve biberlerin içleri temizlenir. Derin bir kaseye kıyma koyulur, üzerine soğan doğranır. Domatesler doğranıp,eklenir. Yıkanan pirinçlerle  tuz, karabiber de karışıma eklenir. Yoğurulan kıyma karışımına yarım çay bardağı kadar su eklenir. Dolmanın içleri doldurulur. Pirinçler şişeceği için dolmanın içlerini çok sıkıştırmayın. Doldurulan dolmaları tencereye dizdikten sonra dolmaların yarısını geçecek kadar salçalı suyu ilave edin. Son olarak içine 1 yemek kaşığından çok olmayacak kadar tereyağ atabilirsiniz.Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin