23 Aralık 2013 Pazartesi

KIZARTMA TADINDA SEBZE BUĞULAMA

MALZEMELER


  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 7-8 adet biber
  • 5-6 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

    Sebzeler kızartma yapar gibi kesilir. Yayvan bir tavaya malzemeler aralara domates koyulacak şekilde dizilir. İstenilirse 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da eklenebilir. Sebzeler domatesin suyuyla pişiyor. Su eklemenize gerek yok. En üste istediğiniz şekilde biberler dizilir. Ben bir iki parçaya kesmeyi tercih ediyorum. En üste sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra kısık ateşte sebzelerin renkleri sararana kadar pişirilir. Sebzeler çok yumuşamasın. Üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin