7 Kasım 2013 Perşembe

MANTARLI KİŞ

MALZEMELER

Hamuru için;
2 su bardağı un
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
1 paket mantar
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI

   Önce 1 yemek kaşığı tereyağını eritin, daha sonra ince uzun doğradığınız soğanları ve biberleri ekleyerek kavurun. Mantarları da başka bir tavada çok az yağ ile yığın oluşturmayacak şekilde kahverengi olana kadar kavurun ve soğanla biberin olduğu tavaya ekleyin. Bir kapta yumurtayı çırpın. Kremayı, sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice çırpın. Soğan, biber ve mantarı karışımın içine ekleyip hızlıca çırpın. Hamuru için unun içine tereyağını küp küp doğrayın. Tuzunu da ekleyip yavaş yavaş karıştırarak toplamaya başlayın ve suyunu ilave edin. Hamuru altı parçaya bölüp muffin kalıplarına ortası boş kalacak şekilde kenarlara doğru yerleştirin. İçlerine harı pay edin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında hamur kızarana kadar pişirin. Bu tarif et yemeklerinin yanında çok güzel oluyor. Ayrıca görüntüsüyle de misafirlerinize görsel bir şölen hazırlamış oluyorsunuz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin