MALZEMELER
Beşamel sos için;- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık;
Makarna kaynamış tuzlu suda haşlanır. Çok yumuşamadan yaklaşık 10dk sonra suyu süzülür. Soğanlar, biberler ve domatesler küçük küçük doğranır. Kıymalı harç hazırlanmaya başlanır. Soğanlar ve biberler pembeleşene kadar kavrulur. İçine kıyma ilave edilir. Kıymanın iyice pişip dağılması sağlanır. Hiç pembelik kalmadığı zaman domatesler ve salça ilave edilir. İyice karıştırılır. Kısık ateşte bir süre daha pişirilir.
Beşamel sosun hazırlanışı;
Derin bir sos tenceresinde tereyağ eritilir. Un ilave edilir. Un bir süre kavrulur. Kahverengi bir renk almaya başladığı zaman yavaş yavaş karıştırarak süt eklenir. Tuzu ilave edilir. İyice karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Yemek zamanı;
Bu esnada fırın ısıtılmaya başlanır. Fırın kabına (tercihen büyük kare bir borcam) bir miktar beşamel sos sürülür. Üzerine makarnanın yarısını eklenir. Üzerine kalan beşamel sosunun yarısı iyice yayılır. Kıymalı harcın tamamı üzerine kaplanır. Kalan makarna da üzerine eklendikten sonra beşamel sos da aynı şekilde üstüne sürülür. Üzeri kaşarla kaplanır. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder