30 Aralık 2013 Pazartesi

İZMİR KÖFTE

MALZEMELER

    Köftesi için;
  • 250 gr. kıyma
  • 1 orta soğan
  • 2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
    İç malzemeleri;
  • 3 adet patates
  • 3 adet biber
  • 300 gr. domates suyu (yoksa 3 adet rendelenmiş domates)
  • 3 diş sarımsak
     Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

      Ön hazırlık;

        Köfte hazırlamak için köftelik malzemeler kıymaya eklenir. Baharatlar da sevdiğiniz ölçülerde bol bol eklendikten sonra güzelce yoğurulur. Kıvamı cıvık olursa ekmek ilavesi yapılır. Silindir şekilde şekil verilir.  Patateslerin kabukları soyulup, elma dilim şeklinde doğranır. Biberler orta büyüklükte kesilir. Yaz domatesi kullanılacaksa rendelenir. Bir kapta Salça, sıcak su ve baharatlar karıştırılır.

      Başlama zamanı;

      Köfteler kızartılır. Fırın kabına yerleştirilir. Patatesler kızartılır. Havlu kağıt üstünde yağı süzülür ve köftelerin üzerine yerleştirilir. Üzerine domates sosu, biberler, sarımsaklar ve süs için dilim domatesler eklenir. Salçalı sos da ilave edildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun..










       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin