17 Aralık 2013 Salı

SEBZELİ ENCHİLADA

MALZEMELER


  • 2 adet tavuk göğsü
  • 10-15 adet mantar
  • 3 adet biber
  • 6 adet tortilla (kepekli lavaş)
  • 300 gr kaşar
  • Kekik,karabiber,tuz
  • Sıvı yağ
Enchilada sos için;
  • 3-4 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1'er çay kaşığı kimyon,toz biber
  • Tuz, pul biber

HAZIRLANIŞI

    Öncelikle tavukları ince ince doğrayın. Ardından doğranan tavukları yağ, kekik, karabiber ve tuzla marine ederek yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin ve biraz yağda kızartın. Mantarları başka bir tavada yığın halinde koymadan biraz tereyağı ile kahverengi olana kadar kavurun. Kavrulan mantarları ve doğradığınız biberleri ilave edin. Sularını çekene kadar pişirin. Sosu için tüm malzemeyi karıştırın. Soğanları rondodan geçirin ya da rendeleyerek ilave edin. Sosu fokurdayana kadar kaynatın. Daha sonra tortillanın üzerine sostan sürün ve tavuklu harcı koyun, üzerine de biraz kaşar serptikten sonra dürüm şeklinde sarın. Sardığınız dürümleri borcama yerleştirin. Kalan sosu dürümlerin üzerine yayın. Üzerine kaşar peynirini serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk kadar kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Not: Enchilada bir Meksika yemeğidir. Yabancı bir diziyi izlerken gördüğüm ve merak edip hemen araştırdığım bir tarif. Tarifi alır almaz hemen yaptım ve ortaya son derece doyurucu ve bir o kadar da lezzetli bir yemek çıktı. Şahsen eşim oturuşta 3-4 taneyi bitiriyor

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık.. Güzel görünüyor.. değişik yemek denemeyi severim.. Bunu da denemeyi düşünüyorum...

    YanıtlaSil

LinkWithin