24 Aralık 2013 Salı

FIRINDA KÖZLENMİŞ KARNIYARIK


MALZEMELER

  • 4 adet patlıcan
  • 250 gr. kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

    Patlıcanlar zebra şeklinde soyulduktan sonra tuzlu suda bir süre bekletilir. Suyu süzülen patlıcanlar alüminyum folyoya sarılarak fırının ızgarasına yerleştirilip yumuşayana kadar közlenir. Arada kontrol edilir. Bir yandan Yağsız bir tencerede kıyma iyice kavrulur. Üzerine küp küp doğranmış soğan ve biber eklenir. Renkleri sararana kadar pişirilmeye devam edilir. Rondodan geçirilmiş ya da rendelenmiş domatesler de ilave edilir. Kısık ateşte bir süre daha pişirilir. Közlenen patlıcanlar yarılarak çekirdekleri çıkartılır. Borcama dizilir. İçi açılan patlıcanlara iç harcı doldurulur. Bir kasede salça iki su bardağı sıcak suyla karıştırılır. İçine tuz ve bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir. Bu karışım borcama dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım yarım saat pişirilir. 

Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin