23 Aralık 2013 Pazartesi

TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER


  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 250 gr. kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Tarhanayı bir kasede soğuk suyla ıslatın. Tencerede tereyağını eritin ve kıymayı kavurun. Üzerine salçayı ekleyip iyice karıştırın. Salçanın iyice pişmesi gerekiyor yoksa çiğ kokar. Üzerine ıslanan tarhana ilave edilip, karıştırılır. En son sıcak su ilave edilir ve tuzu eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha karıştırılır ve servis edilir.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin