18 Aralık 2013 Çarşamba

KIYMALI LAZANYA

MALZEMELER


  • 10 yaprak lazanya
  • Yarım kilo kıyma
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Beşamel sos için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

     Kıymayı yağsız tavada kavurun ve yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edin, kavurmaya devam edin. Salçasını ve domatesleri ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın.
     Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Tuzu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.
     Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayın. Üzerine tabanı kaplayacak şekilde lazanyaları dizin. 
Beşamel sosun 1/3 ünü lazanyaların üstüne kaplayın. Kıymalı harcın yarısını da ilave edip üzerine biraz kaşar peyniri rendesi gezdirin. Bir kat daha lazanyaları dizip aynı işlemi tekrarlayın. En üste dizdiğiniz lazanyaların üstüne beşamel sosu yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Beşamel sos kızarmaya başlarken fırından çıkartıp üzerini kaşar rendesi ile kaplayın. Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin