17 Aralık 2013 Salı

FIRINDA MÜCVER

MALZEMELER

  • 3-4 kabak
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • Bir tutam dere otu
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 çay bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)

HAZIRLANIŞI

Kabakların kabukları soyulduktan sonra içi dışı rendelenir. Çıkan suyu süzülür. Yeşil soğan, dere otu, maydanozlar ince ince kıyılıp kabaklara eklenir. Un ve kabartma tozu ve tuz eklenerek karıştırılır. Karışım yağlanmış borcama dökülür. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir. Üzeri kızarmaya başladıktan sonra rendelediğimiz kaşar da üstüne kaplanır. Tekrar fırına koyulur, kaşar peyniri eriyip kızarınca alınıp sıcak servis edilir.

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin