2 Aralık 2013 Pazartesi

KARNIBAHAR KIZARTMASI

MALZEMELER

  • 1 orta boy karnıbahar
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Pul biber

HAZIRLANIŞI

   Karnıbaharları yapraklarını ve dibini kesip çiçek çiçek ayırdıktan sonra çok yumuşayıp dağılmayana kadar tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlanan karnıbaharları süzdükten sonra yumurtaya ve una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Servis yaparken üstüne ister sarımsaklı, isterseniz sarımsaksız yoğurt hazırlayıp döküyoruz. Bir tavada sıvıyağ, salça ve pul biberi iyice kavurup yoğurdun üstüne gezdiriyoruz. Nane ve pul biber ile süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin