2 Ocak 2014 Perşembe

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ


MALZEMELER

  • 3 adet kabak
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı dere otu
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI


    Ön hazırlık;

     Kabakların kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Soğan da yemeklik doğranır. Pirinçler iyice yıkanır, suda bekletilir. Dere otu kıyılmış şekilde yarım su bardağını dolduracak kadar olmalıdır. Domatesler de yemeklik doğranır. Yaz domatesi yoksa domates sosu tavsiye edilir. 

   Yemek vakti;

    Çok az zeytinyağıyla birlikte soğanlar azıcık kavrulup. Salçası eklenir. Salça iyice pişirildikten sonra kabaklar tencereye eklenir. Pirincin suyu süzülür ve o da ilave edilir. Üzerine domatesler eklenir. Baharatları da eklendikten sonra biraz karıştırılır. Kendi suyuyla bir süre pişirilir. Suyunu çekmeye başladığı zaman üstünü geçecek kadar sıcak su eklenir. Dere otları da ilave edildikten sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Yoğurtla servis edilebilir.

 Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin