6 Aralık 2013 Cuma

KREMALI TAVUKLU SPAGETTİ

MALZEMELER


  • 1 paket spagetti (favori markam barilla)
  • 1.5 paket krema
  • 3 adet tavuk göğsü
  • 7-8 adet mantar
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Kekik
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz
  • Tereyağ

HAZIRLANIŞI

    Makarnayı kaynamış tuzlu suda haşlıyoruz. İstediğimiz kıvama geldiğinde süzüyoruz. (ben hamur gibi olmamış, diri seviyorum.. İtalyanların dediği gibi AL-DENTE :) ). Tercihen vok tavada tereyağını eritiyoruz. İçine küp küp doğradığımız tavuk göğüslerini ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tavada doğradığımız mantarları yığın oluşturmadan az tereyağ ile kahverengi olana kadar pişiriyoruz. (Yığın olmaması önemli nokta, azar azar pişirdiğimizde mantar suyunu kaybetmiyo ve rengi istediğimiz kahveye dönüşüyor. Üşenmeyelim böyle yapalım deneyince gerçekten seveceksiniz.) Suyunu çeken tavuklara 2 tatlı kaşığı kekik ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra mantarları ve kremayı ilave edip; krema iyice yoğunlaşana ve fokurdayana kadar pişiriyoruz. Malzemeleri pişirirken tereyağ ve krema kullandığımız için makarnayı yağla katıklamayın. Makarnayla malzemeleri karıştırıyoruz. Üzerine kaşar rendesi, baharat ve maydanoz ile süslüyoruz.

 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin