22 Ocak 2014 Çarşamba

SOYA SOSLU TAVUK

MALZEMELER


  • 700 gr. tavuk göğsü (2 tane)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Zeytinyağ

HAZIRLANIŞI


     Wok tavada ya da derin bir tavada julyen doğranmış havuç ve biberler 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile iyice sotelenir. Üstünü geçmeyecek kadar sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Tavuklar iyice temizlenir. Tavuklar fileto şeklinde kesilir. Daha sonra julyen doğranır. Tuz, kekik ve toz biberle yoğurulur. Suyunu çeken sebzeler bir tabağa alınır. Tavuk tavaya eklenir. Harlı ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra sebzeler de tavukla birlikte karıştırılır. 3 yemek kaşığı soya sosu da eklendikten sonra iyice karıştırılır. Biraz kısık ateşte pişirilir. Ve servis edilir. 

Afiyet olsunn..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin