22 Ocak 2014 Çarşamba

KAŞARLI MANTAR SOTE

MALZEMELER

  • 400 gr. mantar
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar

 HAZIRLANIŞI


   Mantarların kabukları soyulur, iyice temizlenir. Mantarlar julyen doğranır. Çok ince olmasınlar. 1 yemek kaşığından az tereyağ tavada eritilir. Tavada yığın olmayacak şekilde kahverengi olana kadar pişirilir. Tavanın büyüklüğüne göre 3-4 seferde pişirilir. Hepsini birlikte pişirirsek rengi kahverengi olmuyor ve suyunu bırakıyor. Pişen mantarlar bir borcama alınır. Ya da sufle kaplarına da bölünerek yapılabilir. Üzeri kaşar rendesi ile kapatılır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirilir. 

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin