14 Ocak 2014 Salı

FIRINDA SEBZELİ ÇUPRA (ÇİPURA)

MALZEMELER (4 Kişilik)


  • 4 adet büyük boy çupra
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet biber
  • 2 adet limon
  • Bol sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bol sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

     İster benim gibi tek kişilik güveçlerin içinde; isterseniz borcam da yapabilirsiniz.

Ön hazırlık;
  
       Soğanlar jülyen doğranır. Patatesler ve domatesler halka halka ve ince doğranır. Biberler de ince ince kıyılır. Limonlar dilimlenir. Balıklar temizlenir ya da bizim yaptığımız gibi balıkçıya temizletilir. En temizi ;)





Yemek zamanı;

      Güvecin zeminine sırayla soğan, domates, biber ve patates serilir. Bir nevi sebze yatağı yapılır. Üzerine balıklar yerleştirilir. Sarımsaklar eklenir. Tuzu eklenir. Üzerine bol sıvı yağ gezdirilir. Biraz da su eklenir. En son dilim limonlar da yerleştirilir. Tepsiye biraz su eklenir. Güveçler o şekilde tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılımış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun..



2 yorum:

  1. Ellerine sağlık... Balık benim favorilerimdendir... Kış bitmeden daha fazla tarif eklersen sevinirim...Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Hacer hanım :) balık lezzetlerini ekliyorum takipte kalın ;)

    YanıtlaSil

LinkWithin