MALZEMELER
- 1 orta boy karnıbahar
- 1 orta boy soğan
- 250 gr. kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık;
Karnıbaharın dibindeki yapraklar çıkarıldıktan sonra çiçeklerine ayrılır. İyice yıkanır, temizlenir. Soğanlar yemeklik doğranır.
Yemek zamanı;
Çok az sıvı yağ ile soğanlar biraz kavrulur. Kıyma eklenir. Kıyma iyice kavrulur. Salça da eklendikten sonra karnıbahar eklenir. Üzerine bolca pul biber ilave edilir. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilir. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave edildikten sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Pişip pişmediği bıçakla kontrol edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder