9 Mart 2014 Pazar

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK

MALZEMELER;


  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı ılık süt
  • Tuz

HAZIRLANIŞI;

      Ispanaklar doğrandıktan sonra suda bekletilir. İyice yıkanır ve suyu süzülür. Bir tencerede 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanlar çok az kavrulur. Üzerine ıspanaklar eklenir. 2 tatlı kaşığı tuz da ilave edildikten sonra kısık ateşte kendi suyunda ıspanaklar kendini salıp renk değiştirene kadar pişirin. Biraz çiğ kalsın. Bir sos tenceresinde  tereyağ eritilir. Üzerine un eklenir. Sütlü kahve rengi alana kadar kavrulur. Ilık süt yavaş yavaş eklenir. Eklenirken çırpılmaya devam edillir. Tuz ilave edilir (yaklaşık bir tatlı kaşığı). Kıvam alana kadar çırpılır. Fokurdadıktan sonra kısık ateşte bir iki dakika daha pişirilir. Altı kapatılır. Fırın kabına önce ıspanak konduktan sonra üzerine beşamel sos kaplanır. Rendelenmiş kaşar peyniri de üzerine gezdirildikten sonra önceden 180 derecede ısıtılımış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin