11 Şubat 2014 Salı

KAYISI REÇELİ

MALZEMELER


  • 600 gr. kuru kayısı
  • 5,5 su bardağı şeker 
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI

     Kuru kayısılar 2,5 kilo suda ıslatılır. Şişmesi için bir gün bekletilir. Şişen kayısının suyu süzülür. Bir tencerede şeker ve 3 su bardağı su ile birlikte orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatılır. Şerbet koyulaşmaya başlayınca kuru kayısılar tencereye eklenir. Tekrar koyulaşana kadar kaynatılır. Kıvama geldiğinde yarım limonun suyu sıkılır, karıştırılır. Bir taşım kaynatılır. Reçel ılıyınca cam kavanozlara paylaştırılır. Soğuyunca kapakları kapatılır. Serin bir yerde muhafaza edilir. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin