9 Mart 2014 Pazar

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER


  • 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane, tuz
Üzeri için;
  • sıvı yağ
  • pul biber

HAZIRLANIŞI;


   Tencereye konan suya, pirinçler eklenir ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Bir kapta yoğurt, yumurta çırpılır. İçine yoğurdun kesilmemesi için tenceredeki sudan bir kaç kepçe alınarak, eklenir. Çırpılan yoğurt karışımı yumuşayan pirinçlere yavaş yavaş eklenir. Bir tavada sıvı yağ ile nane çok az kavrulur. Naneler yanmadan ateşten alınır. Çorbaya eklenerek karıştırılır. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir kaç dakika daha kaynatılır. Servis yaparken üzerine sıvı yağ ile birlikte pul biber kavurarak dökülür.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin