27 Mart 2014 Perşembe

PIRASALI ET SOTE

MALZEMELER


  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 2 sap pırasa (soğan kısımları kullanılacak)
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik,tuz,nane

HAZIRLANIŞI


 Etimizi kuşbaşı doğruyoruz. İstediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz ama çok küçük olmasın. Etin fazla suyu havlu kağıt ile alınır. Vok tavada yaparsanız daha güzel olur. Tavanın ısınmış olması gerekiyor yoksa et suyunu salar. Isınan tavaya etler ilave edilir ve dışı iyice pişirilir. Arada karıştırılır. Pırasalar ince ince doğranır. Etlerle birlikte sotelenir. Karamelize olduktan sonra tuzu ve kekiği eklenir. Etlerin üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin