9 Mart 2014 Pazar

ŞAKŞUKA

MALZEMELER


  • 4-5 adet patlıcan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4-5 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz, istenilen baharatlar
  • Kızartmak için sıvıyağ


  • HAZIRLANIŞI

      Patlıcanlar küp küp doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar kızartılır. Havlu kağıt üzerinde yağını çekmesi için bekletilir. Sosu için tavağa sıvı yağ konur. Soğan, biber ve sarımsaklar eklenerek kavrulur. Ardından salçası ve küp küp doğranan domatesler eklenir. (yaz domatesi yoksa domates sosu kullanılabilir.) Baharatları da eklendikten sonra servis tabağına alınan patlıcanların üzerine dökülür. 

     Afiyet olsun..
      

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    LinkWithin