14 Nisan 2014 Pazartesi

TAVUK HAŞLAMA


MALZEMELER

  • 8 adet tavuk but
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Tuz


HAZIRLANIŞI


     Derin bir tencerede tavuklar arkalı önlü pişirilir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Hafifçe pişen tavukların üzerine tereyağ eklenir. Unla birlikte kavrulur. Üzerine 1-1.5 litre kadar sıcak su eklenir. Arpacık soğanlar ve irice doğranan havuçlar eklenir. Tavuklar yumuşayana kadar pişirilir. Tavuklar yumuşadıktan sonra büyüklüklerine göre 2-4 parçaya bölünen patatesler de eklenir. Patatesler de piştikten sonra servis tabağına alınır. Limon ve karabiber ile servis edilir. Et haşlama tarifine alternatif olarak yapılabilir.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin