MALZEMELER
- 8 adet tavuk but
- 10-12 adet arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 4 adet patates
- 2 adet havuç
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede tavuklar arkalı önlü pişirilir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Hafifçe pişen tavukların üzerine tereyağ eklenir. Unla birlikte kavrulur. Üzerine 1-1.5 litre kadar sıcak su eklenir. Arpacık soğanlar ve irice doğranan havuçlar eklenir. Tavuklar yumuşayana kadar pişirilir. Tavuklar yumuşadıktan sonra büyüklüklerine göre 2-4 parçaya bölünen patatesler de eklenir. Patatesler de piştikten sonra servis tabağına alınır. Limon ve karabiber ile servis edilir. Et haşlama tarifine alternatif olarak yapılabilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder