14 Nisan 2014 Pazartesi

PATATES SUFLE

MALZEMELER


  • 2 orta boy patates
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • yarım çay bardağı süt
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Dere otu

HAZIRLANIŞI


Patatesler yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra ezilip püre haline getirilir.İçerisine süt, un, tereyağ, dere otu, beyaz peynir ve iki adet yumurtanın sarısı ilave edilir. İyice karıştırılır. 2 adet yumurta beyazı mikserle kar köpüğü kıvamı alana kadar iyice çırpılır. Kar köpüğü de söndürmeden bir kaşık yardımıyla patatese karıştırlır. Sufle kapları yağlanır. İçerisine bir parmak kalana kadar paylaştırıyoruz. Üzerine kaşar rendesi ekleyip 180 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin