15 Nisan 2014 Salı

PORTAKALLI ENGİNAR DOLMASI


MALZEMELER

  • 4 adet enginar
  • 1 kavanoz garnitür (tek tek malzemelerle uğraşmayı sevmiyorum. Pratik yemekler yapmak işime geliyo)
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 adet soğan

HAZIRLANIŞI


  1 adet soğan yemeklik doğranır. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine garnitür eklenir. Enginarlar ters şekilde tencereye konur. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Bir portakal ve limonun suyu sıkılır Enginarların üzerine doğru dökülür. Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Servis tabağına alınan enginarların üzerine garnitürler doldurulur. Dere otu veya maydanozla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin