14 Nisan 2014 Pazartesi

DOMATES SOSLU MAKARNA

MALZEMELER (1 kişilk tarif)


  • 1 su bardağı makarna (istediğiniz porsiyon kadar yapabilirsiniz)
  • 4-5 kaşık domates sosu
  • 1 yemek kaşığı ucuyla salça

HAZIRLANIŞI


Malzemeleri istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Önemli olan pişirme tekniği, bu teknikle makarna haşlamaktan ve ayrıca sos hazırlamaktan kurtuluyorsunuz. Hem de istediğiniz miktarda makarnayı çok rahat hazırlıyorsunuz. Tavaya biraz zeytinyağı ve tereyağı eklenir. Üzerine varsa domates sosu yoksa domates rendesi eklenir. Biraz renk vermek amaçlı bir yemek kaşığının ucuyla salça ilave edilip sos iyice pişirilir. Salçanın kokusu gidene kadar. Üzerine istenilen miktarda makarna ilave edilip bir süre sos ile birlikte karıştırılır. Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su ilave edilir. İstenilen baharatlar da bu esnada ilave edilir. Naneyi piştikten sonra ilave edin, yanmasın Suyunu çekip yumuşadıktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine peynir rendesi eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin