14 Nisan 2014 Pazartesi

FIRINDA SEBZELİ TAVUK


MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 parça tavuk göğüs
  • 3 dal taze soğan
  • 2 adet kırmızıbiber 
  • 1adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet enginar
  • 1 tutam köri
  • 8 dal Maydanoz
  • 4 dal Taze kekik
  • 1 dal Biberiye
  • Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI


Tavuk göğsünü şeritler şeklinde doğrayın. Ardından sebzeleri de aynı şekillerde doğrayın. Derin bir tavaya ilk olarak soğanları ardından sarımsak ve tavukları katarak kavurun. Tavuğun rengi değişmeye başlayınca, enginar, havuç, kabak, biber ve taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Tuz, karabiber ve köri ile lezzetlendirin. Taze otları da ekledikten sonra fırın pişirme kaplarına paylaştırıp üzerine kaşar rendelenir. 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin