10 Şubat 2014 Pazartesi

KABAK TATLISI

MALZEMELER


  • 1 kg bal kabağı
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI

    Marketlerde kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, dilimlenmiş halde bal kabağı satılıyor. Siz bütün alırsanız; bal kabağının çekirdeklerini çıkartıp, ince ince dilimleyip, kabuklarını soyarak hazır hale getirebilirsiniz. her bir kilo kabak için 1 su bardağı su eklemesi yapılır. Kabağın tadına göre de değişir. Bir gece önceden kabakların üzerine şeker eklenir ve bekletilir. Bekleme sırasında kabaklar da sulanacaktır. Suyu az gelirse bir çay bardağı daha ekleme yapılabilir. Orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduğunda üzerine isteğe göre ceviz ve hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin